fb
Код за сигурност
Въведете знаците отдясно

Условия за връщане

Поръчаните от Cartridge.bg продукти  могат да бъдат върнати лесно в рамките на 14 дни от получаване на пратката (срокът за репроизведените тонер касети IT Image е 45 дни). За да върнете продукт/продукти, моля попълнете и ни изпратите формата вляво като следвате тези стъпки:

 1. Влезте във Вашия профил, с който сте регистриран в Cartridge.bg. Попълнете името, с което сте регистриран, телефон и email, чрез които можем да се свържем с Вас.
 2. Информацията, която трябва да попълните, ще откриете във Вашия профил – номер на поръчката, името и кода на продукта/тите които желаете да върнете.
 3. Въведете точен адрес, на който да изпратим куриер да вземе продукта за връщане. Може да изберете адрес, на който вече сме доставяли пратки или да добавите нов.
 4. Моля отбележете причината за връщане на продукта.
 5. Изберете метод на възстановяване на заплатената сума. Сумата ще бъде възстановена без това да доведе до допълнителни разходи за Вас, освен ако банката, която Ви обслужва не изисква такси за услуги по договора си Вас.
 • Ако поръчката, която искате да върнете, е платена с кредитна или дебитна карта, сумата ще бъде върната по сметката, свързана с Вашата карта.
 • Ако сте платили чрез наложен платеж, сумата ще бъде върната по банков път в сметка по Ваш избор изпратена на sales@cartridge.bg
 • Ако донесете продукта на адрес: гр. София 1750, жк. Младост 1,  ул. Митрополит Серафим Сливенски 6, заплатената сума ще ви бъде възстановена в брой след преглед на продукта. За целта моля да ни уведомете един ден предварително, за да можем да ви платим веднага. 
 1. След пристигането на продукта в нашия офис, ще бъдете информирани чрез email за статуса на върнатата поръчка. В случай, че продукта, който сте избрали да върнете, отговаря на условията на връщане, Cartridge.bg се задължава да възстанови платената цена на Договора, сключен от разстояние, от който сте се отказали, в рамките на 14 (четиринадесет) дни от датата, на която продуктът е постъпил при нас.

Важно: всяка форма за връщане се отнася до продуктите по една поръчка. Ако желаете да върнете продукти от различни поръчки, моля, следвайте стъпките по-горе за всяка направена поръчка поотделно и попълнете отделна форма за връщане.

Условия, на които трябва да отговарят върнатите продукти

Според нашите „Общи условия“ продуктите, закупени от Cartridge.bg, могат да бъдат върнати в срок от 14 дни от датата на получаване на пратката, независимо дали Клиента е физическо или юридическо лице, ако отговарят на следните условия: 

 • Тонер касети с марката IT Image са с удължен срок на връщане от 45 дни и  могат да бъдат върнати дори и когато са с разпечатана опаковка, или са били тествани.
 • Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние както при доставката. Няма да бъдат приемани продукти, при които има следи от поправка или които са повредени от Клиента, такива с увредена или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари (както механични, така и от електрически шокове или химични увреждания). Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са били доставени – захранващи кабели, консумативи, и т.н.
 • Всички оригинални (ОЕМ) продукти трябва да бъдат върнати в оригиналната си опаковка, придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция, в случай че е била издадена от производител/дистрибутор и всички документи, с които е доставен Продукта.
 • В случай, че доставеният от нас продукт е бил придружен от подарък, когато се връща продукта, трябва да се върне и подаръка.
 • В случай че са закупени повече от един еднакви продукти и Клиента желае да върне два или всички, само един от тези продукти може да бъде отварян. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.
 • Оригинални (ОЕМ) тонер или мастилени касети могат да бъдат върнати, само ако са в неразпечатаната оригинална опаковка. 
 • Принтери и мултифункционални устройства могат да бъдат върнати само ако не са използвани и не са разпечатвани оригиналните консумативи, с които са доставени.
 • Почистващи средства за офис техника могат да бъдат върнати, само ако не са използвани и са с ненарушена цялост на опаковката и етикетите. 

Ако някой от получените продукти е повреден и е в гаранция, моля свържете се с нас на телефон 0899 914 533 или на имейл sales@cartridge.bg

Често задавани въпроси:

 1. Има ли продукти, които не мога да върна?

Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор от разстояние в следните случаи:

 • при предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението ѝ е започнало с изричното предварително съгласие на Клиента;
 • при доставка на стоки, изработени/доставени по поръчка на Клиента или съобразно неговите индивидуални изисквания;
 • при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
 • при доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естеството им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени.
 1. Какви документи са необходими, за да върна продукт?

Напълно достатъчно е да попълните формата за връщане и да се уверите, че продуктите отговарят на условията за връщане: без следи от употреба, замърсявания или повреди, и придружени от специфичните за продукта документи. Запазваме си правото да откажем връщане за продукт, който не отговаря на условията.

 1. Какъв е адресът за връщане на продукти?

Няма нужда да отбелязвате адреса на опаковката. Всичко, което е необходимо да направите, е да опаковате и запечатате пратката безопасно. След като попълните онлайн формата за връщане, куриерът ще се свърже с Вас, за да вземе пратката.

 1. Колко струва връщането на продукт?

Всички връщания на продукти, направени чрез попълване на формата за връщане, са БЕЗПЛАТНИ и се осъществяват чрез изпратен от нас куриер или служител на Cartridge.bg